Transvitaal-Forum

https://www.memotrip.nl/kijkaan/transvitaal
Creatie of Evolutie?
Gepost door : Platus
Op: 18/11/2010 15:35
Ik ben een 'creationist', maar geloof ook tot op een bepaalde hoogte in evolutie, namelijk de micro-evolutie. Micro-evolutie beperkt zich tot veranderingen binnen de soort, terwijl de macro-evolutie inhoudt dat vissen - reptielen - zoogdieren - apen - mens zijn geworden. Tegenwoordig lijkt macro-evolutie steeds meer onder druk te komen staan door wetenschappelijk bewijs.

Macro-evolutie kan ik niet als waarheid zien en biologisch gezien kan dit ook niet. Evolutie (aanpassing of selectie) binnen een soort of soms ook geslacht kan wel. Een muis kan niet zwanger raken door een kat en andersom ook niet. Daarentegen geloven evolutionisten dat dolfijnen en walvissen een bewijs zijn van een overgang.

Je kan een diversiteit van kleuren van een veer laten ontstaan t.o.v de originele, maar een nieuwe veer ontwikkelen die nog ingewikkelder en beter in elkaar steekt, kan niet. Bij mutaties sluit men ook op een onoverkomelijke grens, want overgangsvormen bestaan helemaal niet. D.w.z. dat de Neanderthaler geen overgangsvorm tussen de aap en de mens kan zijn. Dit hebben wetenschappers al op twee van de meerdere manieren kunnen ontdekken.

De cytochroom C is opgebouwd uit ongeveer 100 aminozuren. Een eiwit bestaat uit 10 tot 100 duizenden aminozuren, maar er bestaan maar 20 soorten aminozuren. Zoals een boek miljoenen uit letters bevat in diverse combinaties, maar deze combinaties worden gevormd door slechts 26 letters. De volgorde kan tussen verschillende planten en dieren en beetje wijzigen. In praktijk pakt het ongeveer zo uit :

-De aminozuur volgorde tussen paard en hond, allebei zoogdieren, verschilt 6%

-De aminozuur volgorde tussen paard en vuurvlieg, verschilt 22%

-Een insect verschilt 65% van de bacterie

-Een plant verschilt 66% van de bacterie

-Een reptiel verschilt 64% van de bacterie

-Een amfibie verschilt 64% van de bacterie

-Een vis verschilt 64% van de bacterie

-Een zoogdier verschilt 65% van de bacterie

Met andere woorden, al deze soorten verschillen ongeveer evenveel van de bacterie. En als we ze onder een microscoop bekijken, dan zien we dat :

-Een kikker 13% van de karper (vis) verschilt

-Een paard 13% van de karper verschilt

-Een kangeroe 13% van de karper verschilt

-Een schildpad 13% van de karper verschilt

-Een konijn 13% van de karper verschilt

En ondertussen zijn ALLE zoogdieren even ver van de reptielen verwijderd.

Mijn conclusie is dat er geen overgangsvormen bestaan tusseen bijvoorbeeld reptielen en zoogdieren, zoals veel evolutionisten willen geloven. Maar ook overgangsvormen binnen een bepaalde groep. De muilezel is een goed bewijs hiervan. En dit is niet alleen bij de cytochroom C en andere eiwitten maar ook onder planten en dieren. Het verschil tussen alle leden van een groep t.o.v alle leden van een andere groep verschillen namelijk altijd evenveel. Overgangsvormen zijn niet te vinden waardoor dus alles in orde naast elkaar leeft.

M.a.w niets overlapt elkaar. Evolutionst M. Denton (Evolutiontheory in crisis) zei dat wanneer deze bewijzen een eeuw geleden bekend waren, dan zou het idee van Darwin (evolutietheorie) nooit zijn geaccepteerd....

| Terug naar Topics overzicht | | Plaats een reactie|

| FreeGoodies | Algemene vragen forum | Albumsindex | UsenetChart |