Transvitaal-Forum

https://www.memotrip.nl/kijkaan/transvitaal
Eten uit het Licht nooit bewezen
Gepost door : Kim Zwijns
Op: 07/07/2010 13:36
INEDIA KOMT NIET VOOR
Mevrouw Jasmuheen is een lekker ding.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jasmuheen

De spirituele Jasmuheen heeft heel wat hoogstaande ook wereldse idealen trachten te realiseren (zoals b.v. ook Amma), maar over haar niet-eten (inedia) staat maar één ding over vast: het komt niet voor.

Inedia is het zogenaamde menselijk vermogen om zonder voedsel te leven. Er zijn nooit bewijzen gevonden dat dit inderdaad kan. Een verwant idee is “breatharianism”: aanhangers daarvan beweren dat voedsel, en misschien zelfs water, niet nodig zijn om het lichaam te onderhouden; men zou zich uitsluitend kunnen voeden met prana (de levenskracht uit het hindoeïsme), terwijl sommigen ook beweren dat het zonlicht voldoende is.
Iemand die dit navolgt zal op den duur (na twee maanden) sterven door ondervoeding of al eerder door uitdroging. Breatharians, zoals de aanhangers zich noemen, onderwerpen zich zelden aan medisch onderzoek; er bestaat geen bewijs dat hun beweringen gegrond zijn.
Jasmuheen beweerde:
"Ik kan maandenlang leven op niets anders dan een kop thee. Mijn lichaam draait op een ander soort voeding."
In 1999 stemde zij erin toe om onder strenge controle van het Australische programma 60 Minutes haar methode te demonstreren en een week lang niet te eten. Dit mislukte, door stress en milieuverontreiniging in een hotelkamer, zei zij.
Op de derde dag werd de test verlegd naar een bergachtig gebied, waar zij volop frisse lucht kon opnemen en tevreden kon leven. Toen Greve vier dagen had gevast, deed de voorzitter van de afdeling Queensland van het Australisch Medisch Genootschap, Dr Berris Wink, een beroep op haar om het onderzoek af te breken. Volgens de arts waren Greves pupillen verwijd, sprak zij langzaam en was zij “sterk uitgedroogd, waarschijnlijk meer dan 10%, bijna 11%”. Haar hartslag, zo zei hij, was aan het eind van de test ongeveer tweemaal zo snel als toen ze begon. Als ze doorgaat, loopt ze het risico dat haar nieren uitvallen. Het onderzoek werd stopgezet.
Drie sterfgevallen onder haar navolgers hebben volop de publiciteit gehaald.

De Australian Skeptics verleenden Jasmuheen in 2000 de Bent Spoon Award (een prijs voor charlatans) “voor degene die de belachelijkste paranormale of pseudowetenschappelijke onzin heeft uitgekraamd”. Tevens won ze in 2000 de IgNobel Prijs voor de Literatuur vanwege haar prestatie om “van het Licht te Leven”.
Zelf beweert Jasmuheen dat haar DNA zich van twee naar twaalf ketens heeft uitgebreid, teneinde “meer zuurstof op te nemen”. Toen ze $30.000 kreeg aangeboden als ze om dit te bewijzen een bloedtest wilde ondergaan, zei ze dat ze het belang daarvan niet inzag........

| Terug naar Topics overzicht | | Plaats een reactie|

| FreeGoodies | Algemene vragen forum | Albumsindex | UsenetChart |