Transvitaal-Forum

https://www.memotrip.nl/kijkaan/transvitaal
Dalai Lama, Tibet, China, Taiwan
Gepost door : Tsering Jampa
Op: 29/06/2009 15:59
Het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland was een overweldigend succes. Zijn boodschap van mededogen en dialoog werd met veel enthousiasme door velen ontvangen.

Tijdens zijn lezing en onderricht in de RAI bracht de Dalai Lama ook de mensenrechtenschendingen, de culturele assimilatie en religieuze vervolging in Tibet opnieuw onder de aandacht.
De Dalai Lama heeft tijdens zijn bezoek nadrukkelijk gevraagd dat concrete actie vanuit de internationale gemeenschap noodzakelijk is.

Het bezoek van de Dalai Lama, dat samenviel met het 10-jarig jubileum van ICT in Nederland, toonde de diepe betrokkenheid aan van het Nederlandse volk en veel van de politieke leiders voor de Tibetaanse kwestie. De Dalai Lama benadrukte het belang van deze steun uit Nederland en van het werk van ICT voor het verwezenlijken van vrijheid voor het Tibetaanse volk.

Nu is het moment dat we gezamenlijk door het bezoek op gang gebrachte momentum benutten om de volgende belangrijke stappen te ondernemen voor een vreedzame oplossing voor Tibet.

Onder enkele belangrijke redenen voor uw steun:

1. Verslechterende mensenrechtensituatie en culturele assimilatie in Tibet

Ondanks dat de Chinese grondwet de fundamentele rechten van vrijheid garandeert, worden Tibetanen gevangengezet, gemarteld of gedood.

ICT onderzoekt grondig de mensenrechtensituatie in Tibet en rapporteert deze aan regeringsleiders en werkt nauw samen met andere mensenrechten organisaties om deze zaken aan de kaak te stellen.

2. De Europese Unie moet meer druk uitoefenen op China

Eén van de belangrijkste activiteiten van ICT is om bij de Europese Unie en Europees parlement te lobbyen.

Begin van deze maand werd een nieuw Europees Parlement gekozen.

Op dit moment werkt ICT aan een mobilisatiecampagne om een nieuwe Tibet Intergroup in het Europarlement te vormen, omdat deze groep Europarlementariërs essentieel is om aandacht voor Tibet te verkrijgen binnen de Europese Unie. Dit is een uitgelezen kans om Tibet onder de aandacht te brengen in de Europese Unie.
Om alle bovenstaande activiteiten te kunnen uitvoeren hebben wij uw financiële steun nodig.
Tsering Jampa
Directeur ICT Europe

http://www.savetibet.nl/administrator/components/com_civicrm/civicrm/extern/url.php?u=61&qid=212978


Bericht van De Zingende Nonnen

Er is een agressieve heropvoedingscampagne gaande, waarbij nonnen, monniken, studenten en leken gedwongen worden om de Dalai Lama af te zweren. Daarnaast worden honderden Tibetanen, waaronder monniken en nonnen, gemarteld en mishandeld in Chinese gevangenissen. We mogen ze niet aan hun lot overlaten en moeten alles in het werk stellen om hen vrij te krijgen.

Neem een moment de tijd en klik hier om de boodschap van de ‘Zingende Nonnen’ uit de beruchte Drapchi-gevangenis te lezen.

http://www.savetibet.nl/administrator/components/com_civicrm/civicrm/extern/url.php?u=62&qid=212978| Terug naar Topics overzicht | | Plaats een reactie|

| FreeGoodies | Algemene vragen forum | Albumsindex | UsenetChart |